Complete Guidance For MPSC Exams, Current Affairs, Rajyaseva, PSI, STI Exams, Job Alerts 2020

RRB Question Set 23

RRB Question Set 23

अक्षर मालिका प्रश्नसंच :

1. A, C, E, G, I, —–.

  1.  B
  2.  D
  3.  J
  4.  K

Ans : K


 

2. X, W, U, S, Q, —–.

  1.  T
  2.  R
  3.  O
  4.  N

Ans :O


 

3. AB, DE, GH, JK, MN, ——.

  1.  KL
  2.  PQ
  3.  NP
  4.  QR

Ans :PQ


 

4. D, H, L, P, T, —–.

  1.  U
  2.  X
  3.  W
  4.  Z

Ans :X


 

5. AZ, CX, EV, GT, ——.

  1.  HS
  2.  HT
  3.  IR
  4.  IQ

Ans :IR


 

6. A, Z, B, Y, C, —–.

  1.  D
  2.  X
  3.  E
  4.  W

Ans :X


 

7. JVA, KWB, LXC, MYD.

  1.  OUE
  2.  NZE
  3.  RDR
  4.  MAF

Ans :NZE


 

8. AAA, CDE, EGI, GJM.

  1.  ARB
  2.  IMQ
  3.  OUV
  4.  HMR

Ans :IMQ


 

9. AN, BO, CP, DQ, —–.

  1.  ZA
  2.  FR
  3.  ER
  4.  DR

Ans :ER


 

10. XWY, UTV, RQS, ONP, ——.

  1.  LMK
  2.  KLM
  3.  LKM
  4.  MLK

Ans :LKM


 

11. DDEF EEFG FFGH GGHI

  1.  HHIK
  2.  HHIJ
  3.  HIHG
  4.  HHIK

Ans :HHIJ


 

12. Z, Y, W, T, P, K, ——.

  1.  E
  2.  F
  3.  D
  4.  G

Ans :E


 

13. MAA, LEB, KIC, JOD, —–.

  1.  EIU
  2.  FNA
  3.  IUE
  4.  DUJ

Ans :IUE


 

14. NNNZ, OOOY, ——, QQQW

  1.  PPPY
  2.  PPPW
  3.  PPPX
  4.  PPPU

Ans :PPPX


 

15. ZNMA, YOLB, ——, WQJD, VRIE.

  1.  XPKC
  2.  PYKC
  3.  WPKC
  4.  KCPY

Ans :XPKC


 

16. FJBN, EKCM, DLDL, CMEK, ——.

  1.  BNFJ
  2.  LDLD
  3.  LLDD
  4.  DDLL

Ans : BNFJ


 

17. IRBY JQCX, ——, LOEV MNFU

  1.  KDWP
  2.  DKPW
  3.  KPDW
  4.  WDPK

Ans :KPDW


 

18. AMSYF, BNTZG, COUAH, DPVBI, —–.

  1.  EPCJW
  2.  EQWCJ
  3.  FQWDJ
  4.  EWQJC

Ans : EQWCJ


 

19. FPDUP, EQCVO, DRBWN, CSAXM, ——.

  1.  BTZRC
  2.  BTZYL
  3.  BSAXM
  4.  BTZYW

Ans : BTZYL


 

20. AA, EE, II, —–, UU.

  1.  MM
  2.  NN
  3.  OO
  4.  PP

Ans : OO

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

MPSC World